Apple напредва в изграждането на супер сграда

Космическият кораб просто все още не е готова за изстрелване, но футуристичната централата на Apple започва да се оформя. Строителството не е спирало по време на ваканционния сезон и екипажите бяха на място и на бъдни вечер. И Apple изглежда е на път да завърши проекта в края на 2016 г., както е планирано, каза Джъстин Регинато, професор по управление на строителството в Калифорнийския щат Секременто, ако се съди по едно скорошно видео публикувано от технология блог.

„Те полагат голям напредък там,“ каза той.

Видеото, публикувано тази седмица от AppleInsider, показва, че триетажната паркинг структура се е издигнала също така театъра и сградата на главния офис също придобиват форма.

Apple прави първата копка на сайта Купертино през 2013 г., малко след осигуряване разрешението на Общинския съвет в Купертино. Измислено от Apple съосновател Стив Джобс, проектът ще конвертира обвивката на стария корпус на Hewlett-Packard от един сайт, който е 80 процента асфалт и цимент в друг който е 80 процента паркве и открито пространство. Сградата често се сравнява с космически кораб, но няма да има нито парченце.

Регинато каза, че за Apple ще е разумно да раздели проекта на няколко главни изпълнители, което ще го направи по-лесно за компаниите. Посочвайки за пример строителни проекти ръководени от Facebook и Google.

„Тъй като те имат финансовата необходимите средства, и те са мотивирани повече от това да спестят време, а не да спестяват пари, те наемат изпълнители, за да се свърши работата навреме“, каза той.

Градския инженер Gilbert Wong каза, че е направил обиколка с хеликоптер преди около 6 месец и че е много доволен от напредъка който е направила компанията.

„Можете да видите, че Apple има ресурсите за да го изгради бързо“, каза той.

Вашият коментар