Уникална по вида си сграда отвори врати в Синди

Уникална по вида си сграда отвори врати в Синди.

Виждайки за първи път най-новато си творение, новият технологичен университет в Сидни, г-н Гери каза, че за дизайна на сградата се е вдъхновил от ренесансовите художници и архитекти.

Той каза, че винаги е бил очарован от гънки на кожата. Така той обяснява идеята за структурата на нова сграда. Много пъти съм заявявал, че сградата изглежда като смачкана хартиена чанта.

„Може би това е една смачкана хартиена чанта, но това е сграда която е много гъвкава от вътрешната си страна, има много място за промени или движение,“ каза той.

Г-н Гери каза, че много от учебните пространства в сградата може да се развиват с времето. Някои от основните класните стаи са с овална форма, в която всички ученици се изправят един срещу друг. Има голямо пространство с шезлонги, където учениците могат да излизат за да обсъдят идеи, докато основният вътрешен архитектурен акцент е смачканото огледално стълбище.

Така, че е човекът, който е проектирал някои от най-забележителните сгради в света щастлив с най-новото си начинание.

Що се отнася до останалата част от архитектурата на Сидни, той вярва, че сградите от 19 век все още са най-добрите в града.

Г-н Гери е проектирал някои от най-невероятните сгради в света, включително музея Гугенхайм в Билбао, Испания, и концертната зала на Уолт Дисни в Лос Анджелис.

Той каза, че не е фен на модерните стъклени кутии.

Сградата се казва The Business School UTS и е кръстен на китайски бизнесмен Dr Chau Chak Wing, който е направил дарение от 20 милиона щатски долара за проекта.

Вашият коментар