Университет изгражда нова сграда след дълго забавяне

Университета UCSD започна проект по изграждане на 126 000 квадратни метра сграда за биология и химия 25-ти декември 2014 г. Строителството е трябвало да започне преди около 10 години. Въпреки това, финансови ограничения за поставили проекта в изчакване.

Университетът започва първия предложен план за новата сграда преди 10 години, но рецесията е основната причина плана да бъде задържан. UCSD наскоро осигури средства от различни източници следователно сега ще има достатъчно финансов капитал за осъществяване на плана.

Училищните власти заявиха, че сградата ще даде възможност на университета да обогати и разшири две от неговите най-високо класираните програми. Допълнителното пространство ще осигури пространство за научни изследвания и преподаване. Сградата ще се намира непосредствено на север от Юри Хол и ще струва $ 111,6 милиона.

Училищните власти също заявиха пред, че архитектите ще започнат проектирането на сградата през 2015 г. Строителство след това се очаква да започне през юни 2016 г. и вероятно ще завърши около Септември 2018.

Вашият коментар