Трио от фирма дарява голяма сума за изследователска сграда

Монтана Тек ще строи новата академична сграда през април, благодарение на дарение от $ 5 милиона от трио големите енергийни компании.

ConocoPhillips, Halliburton и Anadarko Petroleum Corp. направиха дарение от 5 милиона долара на „Монтана Тек“ за сградата, наречена Natural Resources Research Center.

Новата структура ще бъде триетажна, 32 000 квадратни метра удължение на съществуващата Engineering Laboratory Classroom сградата и ще осигурява лабораторно пространство за природни ресурси и енергия на бакалавърски и магистърски програми. От „Тек“ се надяват сградата да отвори врати за есенния семестър на 2016.

Директора на „Тек“ Don Blackketter благодари на корпоративните дарители и законодателите в петък на спецялна пресконференция.

„Това е историческо партньорство“, каза той. „Новата сграда значително ще подобри нашите лаборатории.“

Райън Ланс председателят и главен изпълнителен директор на ConocoPhillips и възпитаник на „Монтана Тек“, нарече това публично-частното партньорство „огромен модел за бъдещи инвестиции.“

Добавянето на нови сгради ще създаде най-съвременните удобства в петролна изследователска лаборатория, нано изследователска лаборатория, енергийна лаборатория, студентски площи за подпомагане и недовършени пространство за бъдещ растеж. Също така включва няколко други изследователски лаборатории.

Като цяло този проект и това сътрудничество ще даде един голяма тласък на технологиите в тази сфера, като се има в предвид, че служителите и учените от „Монтана Тек“ са едни от най-добрите в тази област!

Вашият коментар