Строеж на метростанция застрашава историческа сграда

Собственика на Saban Theater е отнел планове за разширяването на „метрото до морето“ на Бевърли Хилс защото не предлагат достатъчна защита за известната забележителност.

В края на станцията на метрото се предвижда разширение на запад което е в непосредствена близост до сградата. Има опасения, че класическия стил и структура на сградата, която за първи път отваря през 1930 г. и сега е включена историческите сгради на Калифорнийския регистър, може да бъде застрашен от това строителство.

„Ние приветстваме метрото. Смятаме, че това ще бъде голямо развитие. Но ние просто не искаме да видим нашия имот унищожени в процеса,“ каза Дейвид Барън, който е равин в храма на изкуствата, които са придобили имота преди девет години и са го възтановили до първоначалното му състояние.

Загрижеността произтича от това, че преди две деситилетия когато е било строителството на метрото в Холивут някой от архитектурните сгради са претърпели поражения и увреждане.

„Ние ще използваме правилните методи за строителство на това място, както ще спазваме процесите, за да сме сигурни, че историческата сграда няма да бъде засегната“, заяви говорителят на метрото Dave Sotero. Той каза, че в града Beverly Hills вече са се съгласили на меморандум за разбирателство относно начина на работа,по който трябва да се процедира.

Вашият коментар