Спиране строежа на девет-етажна сграда

Витлеемското историческо дружество и четири от жителите на града са подали съдебен иск за спиране на строителството на девет-етажна сграда в Южен Витлеем.

Обществения председател Стивън Барън, и един от четиримата души, казаха, че обществото не е анти-развито.

„Това е, което историческото общество трябва да направи – е да защити историческата цялост на квартала“, каза Барън сряда. „Тази конкретна сграда на това определено място, не е в съответствие с историческата област.“

Предложената сграда на улица Лозов е в рамките на „Историческа област опазване на Южен Витлеем“, където новото строителство се ръководи от държавните насоки и изисква одобрението на градския съвет.

Дело на обществото срещу града, е подадено във вторни, градският съвет каза, че не е отчел ръст на сградата и мащаб при одобряването на сертификата за целесъобразност, което е в нарушение според наредба на Витлеем. Той също така казва, че градският съвет не успял да изведе своите мотиви за издаване на свидетелството в писмена форма, което е законовото изискване.

„Много хора не вярват, че сградата е точно за квартала.“ – каза Барън.

Сградата предложена от разработчик Денис Бенър, привлече всеобщото недоволство на десетки жители на Витлеем, които са протестирали на няколко заседания на града.

Витлеемския кмет Боб Дочес в сряда каза: „Аз чувствам, че е един добър проект и подкрепям решението, взето от градския съвет.“

Вашият коментар