Отново нужда от строителни работници във Флорида

Жилищния пазар във Флорида преди седем години беше ударен от кризата. Тогава строителния работник Дейвид Ригер видя как работните места на строителите почват да изчезват.

„Не можех да си позволя да седя у дома в продължение на месеци “ каза Ригер.

Сега Ригер отново се завръща в строителството, като работи с екип от хора в строителния сектор. През последните четири години, стотици хиляди работници са се завърнали в строителството, което го нарежда сред най-бързо растящите сектори за работа.

В най-натоварените пазари, няма достатъчно строителни работници да се справят с темпото на сградата. В едно неотдавнашно проучване на повече от 900 изпълнители на строителни обекти, 83 процента са заявили, че са имали трудности при попълването на занаятчийските професии. Най-трудни за запълване места са тези на дърводелците и на операторите на съоръжения.

Годишния темп на строителната безработица значително намалява. Като се има в предвид, че пред 2010 той е бил 20,1 процента, а през миналата година е бил 6,3 процента.

Жилищните сгради се увеличават с по-бързи темпове в сръвнение с еднофамилните къщи, тенденцията е такава заради по-строгите стандарти за домашно кредитите. Увеличават се и хората, които избират да живеят в или в близост до градските центрове. По-малко обществени сгради са били построени в последно време. Моловете отново са на мода въпреки нарастващите интернет продажби, те имат нужда от центрове за дистрибуция.

Вашият коментар